YMPÄRISTÖN TUTUSTUMISKOHTEET

 

 

 

Suomalainen maalaisidylli on kauneimmillaan opistoa ympäröivässä Selänpään kylässä. Opiston sijainti Saanjärven rannalla tarjoaa luonnonläheisyyttä, joka houkuttelee retkeilemään ja nauttimaan upeista maisemista.

 

Suomen eteläisimmälle erämaa-alueelle, Repovedelle, on matkaa opistolta noin 20 km. Alueelle on merkitty kymmeniä kilometrejä patikointireittejä, joita pitkin kulkemalla voi turvallisesti kokea elämyksiä keskellä erämaata. Huimapäät voivat kokeilla kiipeilytaitojaan Olhavan kalliokiipeilyrinteellä tai käydä ihailemassa Lapinsalmen riippusiltaa. Tutustu kohteisiin täällä.

 

Historiasta kiinnostuneet voivat suunnata reittinsä 5 km opistolta läheiseen ruukkikylään, jossa sijaitsee Unescon maailmanperintökohde Werlan puuhiomo ja pahvitehdas. Vanhalla pahvitehtaalla vierailijat tutustuvat käsipahvin valmistuksen alkuvaiheisiin tutustuen samalla Patruunan pytingin keskieurooppalaiseen rakennustyylisuuntaan. Kalliomaalauksia 6000 vuoden takaa voi ihailla myös joen kallioseinämässä Verlassa.

 

Myös Puolakankosken virkistyskalastuspaikka sijaitsee vain noin 5 km:n päässä opistosta.

 

Kesäkuussa 2015 avattu Vuohijärven Luonto- ja kulttuuritalo sijaitsee noin 8 km päässä opistolta. 

 

Lapsiperheiden suosikkikohde Tykkimäki ja muut Kouvolan tapahtumat ovat vain puolen tunnin päässä opistolta.