RATSASTUSKYMPPI

17.8.2020 - 28.5.2021

 

KENELLE

 

Ratsastuskymppi on tarkoitettu nuorille, jotka haluavat

korottaa peruskoulun päättötodistusta,

kehittää ratsastustaitoaan, oppia lisää hevosten

käsittelystä sekä parantaa mahdollisuuksia

jatko-opintoihin hakeutumisessa.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

 

Ratsastuskympin tavoitteena on antaa opiskelijalle

tietoa hevosten käsittelystä, hoidosta, ruokinnasta,

kouluttamisesta ja ratsastuksen eri lajeista sekä vahvistaa

opiskelijan osaamista omien tavoitteiden mukaisesti. Ratsastuskymppi antaa opiskelijalle valmiuksia alan jatko-opintoihin (esim. ammatillisen koulutuksen valintakokeisiin) ja toisaalta välineitä oman hevosharrastuksen syventämiseen. Ratsastuskympillä opiskellaan myös peruskouluopintojen keskeisiä aineita. Tämä mahdollistaa päättötodistuksen arvosanojen ja keskiarvon korottamisen ja siten parantaa opiskelijan mahdollisuuksia päästä haluamaansa opiskelupaikkaan.

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN

 

Seuraava koulutukseen haku alkuvuodesta 2021.

OPINTOMAKSUT

 

Opetus, oppikirjat ja lounas koulupäivinä ovat maksuttomia opiskelijoille, jotka ovat saaneet peruskoulun päättötodistuksen vuosina 2019 tai 2020. Opiskelijalla on mahdollisuus asua opiston asuntolassa. Asuntolassa asuville asuminen on mahdollista myös viikonloppuisin 30 €:n viikonloppuhintaan. 

 

Ennen vuotta 2019 todistuksen saaneille opiskelu on maksullista. 100 euron viikkohintaan sisältyy opetus, asuminen, aamupala, lounas ja päivällinen. Asuntolassa asuminen on mahdollista myös viikonloppuisin 30 €:n viikonloppuhintaan.

 

Ratsastuskympille voi osallistua oman hevosen kanssa tai ilman. Ratsastustunnit ja hevosten täysihoito järjestetään Kymen Ratsupalvelut Oy:n maneesitallilla noin 5 km päässä opistolta. Ilman omaa hevosta tuleville järjestetään nimikkohevonen yhteistyötallilta. Ratsastustunnit ovat omakustanteisia, hinta ratsastuskymppiläiselle on noin 25 €/tunti. Oman hevosen ylläpidon ja muut kustannukset opiskelija maksaa itse. 17 vuotta täyttäneet voivat hakea opintoihinsa opintotukea.

Mikäli kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä ryhmänohjaajaan ja tule tutustumaan :)

LISÄTIETOJA

Ryhmänohjaaja Enni Aalto 

enni.aalto@valkealanopisto.fi

p. 044 739 3866 

Kymen Ratsupalvelut Oy, Piia Nordberg, 

p. 040 593 9068, piia.nordberg@gmail.com

OPISKELIJAN KOKEMUKSIA

Päädyin ratsastuskympille sillä halusin korottaa numeroitani ja jatkaa hevosharrastustani. Ratsastuskympillä nämä asiat sitten yhdistyi.

Opistolla opiskelu oli todella mielekästä, opettajat oli hyviä ja luokka sopivan pieni. Mieleen jäi opiston hyvä henkilökunta, kaunis ympäristö, luokan tiivis yhteishenki sekä asuntolassa asuminen ja hyvä ruoka. Parasta oli ihmiset johon vuoden aikana tutustuin

Opiskelen tällä hetkellä Mikkelissä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi.

 

Vilma Ignatius

 

Valkealan opisto

Kansanopistontie 53

47830 HASULA

p. 05 341 4600

toimisto@valkealanopisto.fi