KENNELKYMPPI

17.8.2020 - 28.5.2021

 

KENELLE

 

Kennelkymppi on tarkoitettu nuorille,

jotka haluavat korottaa peruskoulun

päättötodistusta, hankkia lisää osaamista

koira- ja kennelasioissa sekä parantaa

mahdollisuuksia jatko-opintoihin

hakeutumisessa.

 

KOULUTUKSEN  SISÄLTÖ


Kennelkympin tavoitteena on antaa

opiskelijalle tietoa koirien käsittelystä,

hoidosta, ruokinnasta, koiraharrastelajeista ja koirien kasvattamisesta sekä vahvistaa opiskelijan osaamista omien tavoitteidensa mukaisesti. Kennelkymppi antaa opiskelijalle valmiuksia alan jatko-opintoihin (esim. ammatillisen koulutuksen valintakokeisiin) ja toisaalta välineitä oman koiraharrastuksen syventämiseen. Kennelkympillä opiskellaan myös peruskouluopintojen keskeisiä aineita. Tämä mahdollistaa päättötodistuksen arvosanojen ja keskiarvon nostamisen ja siten parantaa opiskelijan mahdollisuuksia päästä haluamaansa opiskelupaikkaan.

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN

Seuraava koulutukseen haku alkuvuodesta 2021.

OPINTOMAKSUT


Opetus, oppikirjat ja lounas koulupäivinä opiskelijoille, jotka ovat saaneet peruskoulun päättötodistuksen vuosina 2019 tai 2020. Kennelkympin opiskelijalla on mahdollisuus asua opiston asuntolassa. Asuntolassa asuville myös asuminen, aamupala ja päivällinen koulupäivinä ovat maksuttomia. Ennen vuotta 2019 todistuksen saaneille opiskelu on maksullista. 100 euron viikkohintaan sisältyy opetus, asuminen, aamupala, lounas ja päivällinen. Asuntolassa asuminen on mahdollista myös viikonloppuisin 30 €:n viikonloppuhintaan.

 

Kennelopiskelijoilla toivotaan olevan mukanaan oma koira. Ilman omaa koiraa on myös mahdollista hakeutua koulutukseen. Oman koiran ruokinnan ja muut kustannukset kennelopiskelija maksaa itse. 17 vuotta täyttäneet voivat hakea opintoihinsa opintotukea.

Mikäli kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä ryhmänohjaajaan ja tule tutustumaan :)

LISÄTIETOJA 

Ryhmänohjaaja Enni Aalto 

enni.aalto@valkealanopisto.fi

p. 044 739 3866 tai 

toimisto@valkealanopisto.fi

p. 05 341 4600

Katso ja tulosta opintojen esite tästä.

Viola opiskeli opistolla yhdessä Pyry koiransa kanssa :)

Elämää opistolla

Olen Viola, opiskelin kennelkympillä lukuvuonna 2017 - 2018. Kennelkympillä ollessa meillä oli viikossa yhteensä kuusi tuntia kennelaineita. Muilla oli silloin joko ratsastusta (ratsastuskympit) tai kuvaamataitoa. Keväällä järjestimme KevätKoira -tapahtuman, joka oli 14.4.18. Suurin osa keväästä kului ainakin meillä kenneleillä sen suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Minulta on usein kysytty, että millaista on elämä opistolla koiran kanssa? Samankaltaista kuin kotonakin, koiran ulkoiluttamista, ruokkimista, leikittämistä ja kouluttamista. Kaksi kertaa viikossa kenneltunneilla vietetään aikaa välillä koirien kanssa ulkoillen, kokeillen erilaisia harrastuksia koiran kanssa, tai opiskellen koiran hoitoon liittyviä asioita.

Onko koiran kanssa eläminen opistolla helpompaa kuin kotona? Ei. Tai riippuu tietenkin että millaista kotona on. Opistolla oleminen ei ole helpompaa, se vain on mukavampaa. Oli ihana herätä, avata verhot ja nähdä ensimmäisenä puhdas jäinen järvi ja onnelliset linnut odottelemassa kevättä sirkutellen. Oli ihana käyttää koira aamulenkillä metsässä, päästää se onnellisena juoksemaan vapaama. Oli ihana olla opistolla!

Miksi päätin mennä kymppiluokalle? Minulle ylä-aste oli keskivertoa rankempi, enkä ollut vielä sen jälkeen valmis menemään lukioon. Tarvitsin välivuoden. Arvosanat minulla oli peruskoulun loppuessa ihan hyvät, olisin päässyt siihen kouluun mihin halusin, mutta en pystynyt siihen. Opistolla kasvatin itseäni. Huolehdin nukkumaanmenosta, koulujutuista sekä koirasta. Se oli palkitsevaa. Tällä pyrin olemaan valmis seuraavan  syksyn uuteen kouluun ja kestämään siitä syntyvän stressin.

Miten pystyn huolehtimaan huoneen kunnosta, tai ylipäänsä pysyin hengissä? Tunnetusti teinien huoneet lähentelevät kaaosta. Opiston painajaismainen siivous-torstai piti pahimmat sotkijatkin kurissa. Oli luututtava lattia, imuroitava, pyyhittävä tasot ja järjesteltävä tavarat. Sellaiset säännöt auttoi arjessa. Alkuun huoneen siistinä pitäminen oli vaivalloista. Nyt se on kuitenkin itsestään sujuvaa rutiinia. Jos söit huoneessa, tiskasit heti käytön jälkeen, jos et halunnut torstaille kattoon ulottuvaa tiskivuorta.

Vapaa-ajan vietimme usein huoneella pelaten kännyköillä ja illalla menimme pelaamaan jotain liikuntasaliin rantarakennuksen. Elämä oli rentoa ja rauhoittavaa. Mieli lepäsi ja niinhän se menee, että nukkuu hyvin siellä missä on muutenkin hyvä olla. Nukkkuminen oli kuin laittaisi rahaa pankkiin. Oli ihanaa kääriytyä peittoon, sammuttaa valot ja tietää heräävänsä sieltä missä voisi viettää loppuelämänsä.

Opisto opetti asioita, joita tulet myöhemmin varmasti tarvitsemaan. Opistolla sinusta tulee itsenäinen ja onnellinen.

Viola Jokela

(Viola opiskelee tällä hetkellä lukiossa)

 

Valkealan opisto

Kansanopistontie 53

47830 HASULA

p. 05 341 4600

toimisto@valkealanopisto.fi