top of page

 

Henkilökohtaisen avun koulutus monimuoto-opiskeluna

7.11.2023 - 26.5.2024

(25 ov) S2-tuettuna Kouvolan keskustassa

 

PAIKKA

Kouvolan keskusta, Porukkatalo, Savonkatu 23, 1 krs.

 

Koulutus suoritetaan monimuoto-opiskeluna työn ohella Kouvolan keskustassa. Koulutus sisältää teoriaopetusta (yksi arkipäivä viikossa, klo 9 - 14:45 välillä), työssä oppimista sekä itsenäistä opiskelua. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. 

Koulutus on tarkoitettu henkilökohtaisena avustajana tai muussa avustustyyppisessä työssä toimiville henkilöille. Työ voi olla myös esim. palkatonta työssäoppimista, työkokeilua tai vapaaehtoistyötä. 

 

Koulutuksen laajuus on 25 opintoviikkoa. Lähiopetuksen määrä henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaan. Kesällä koulutuksesta on tauko. Koulutuksen aikana suoritetaan SPR:n EA1 -koulutus, mielenterveyden ensiapu 1 (MTEA 1) ja hygieniapassi.

KOULUTUKSEN KUSTANNUKSET

Koulutuksen hinta on 300 euroa. Kirjautumismaksu 50 euroa.

Koulutus maksetaan osissa.

Koulutuksen kustannuksiin on mahdollista

hakea opintoseteliavustusta. Kysy lisää opintotoimistostamme. 

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN

Koulutukseen valitaan hakemuksen ja haastattelujen perusteella. Hakuaika on 14.10.2023 asti. 

 

LISÄTIETOJA

Maritta Mörk-Huttunen 044 739 4394 tai 

maritta.mork-huttunen@valkealanopisto.fi

Hae koulutukseen tästä!

HENKILÖKOHTAISEN AVUN TYÖ:

Henkilökohtaisen avustajan työnantajana toimii hänet palkannut vammainen henkilö, yritys tai yhteisö. Henkilökohtainen avustaja avustaa vammaista henkilöä kotona ja kodin ulkopuolella: päivittäisissä toimissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa tai sosiaalisen vuorovaikutusten ylläpitämisessä. Avustajan työn tarkoitus on auttaa vammaista henkilöä toteuttamaan omia valintojaan elämässään eli tukea vammaisen ihmisen itsemääräämisoikeuden toteutumista.

Koulutuksen antaa valmiudet toimia henkilökohtaisen avun tehtävissä ja ymmärtää alan keskeiset periaatteet. Koulutuksen suorittanut henkilö osaa toimia niiden mukaan työssään vammaisen ihmisen itsenäisen elämän mahdollistajana. Koulutuksen aikana suoritetaan SPR:n EA1-kortti, mielenterveyden EA1 (MTEA1) ja EA2 (MTEA2) -koulutus ja hygieniaosaamiskortti.

ha2.jpg
ha3.jpg
pirjo_lahtinen_kuva.jpeg

Pirjo Lahtinen,

monimuotoinen henkilökohtaisen

avun koulutus 2020–2021

”Olen erittänen tyytyväinen koulutukseen ja siihen tietomäärään, jonka olen saanut. Asiaa on ollut paljon, mutta sellaista, jota työssä tarvitsee. Koulutus on antanut paljon tietoa vammaisuudesta, lapsista ja nuorista, mielenterveydestä ja paljon muusta. Ymmärsin, miten tärkeää avustajan työ on. Kokemustoimijat ja muut vierailijat tekivät siitä kivan sekä muut mukana olleet opiskelijat. Olen oppinut yhä enemmän arvostamaan työtäni avustajana.  Olen oppinut näkemään asiat eri tavalla. Avustajan työtäni en vaihtaisi pois. Se on todella mielenkiintoinen työ!”  

marko.jpg

Marko Sassi, Henkilökohtaisen avun päivämuotoinen koulutus 2020 - 2021

Minulla oli 56-vuotiaana työelämää takana 40 vuotta.  Halusin lähteä opiskelemaan, mutta minun piti jättää vakituinen työ. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisten auttamisesta. Henkilökohtaisen avun lyhyehkö koulutus ja alan hyvät työllisyysnäkymät helpottivat päätöksen tekoa.

Otin yhteyttä Valkealan opistoon, ja sain sieltä positiivisen kannustuksen myötä mahdollisuuden aloittaa opinnot. Uskallan väittää, että olin tosi motivoitunut opiskeluun.

 

Valkealan opisto on ympäristöltään kaunis ja rauhallinen. Opettajat ovat ammattitaitoisia ja kannustavia. Koulutus oli päivämuotoista, monipuolista opiskelua ja työssäoppimista. Sain vaikuttaa työssäoppimispaikkani valintaan. Olin työssäoppimassa hoivakodissa, päiväkodissa sekä työ- ja päivätoiminnassa. Oli mielenkiintoista nähdä erilaisia aloja.

 

Nyt on todistus taskussa, ja kesä näyttää lupaavalta töiden suhteen.

Kaipasin oppia taas jotain uutta yrittäjä-vuosien jälkeen. Tein satunnaisesti avustajan töitä asiakkaalleni toisella paikkakunnalla. Asiakkaani kannustuksesta otin selvää Avustaja-koulutuksista ja ilokseni sellainen järjestettiin kotipaikkakunnallani. Tarvittiin vielä ystävä tsemppaamaan ilmoittautumaan mukaan ja niin huomasin olevani mukana koulutuksessa.
Se oli yksi elämäni parhaita päätöksiä. Koulutus oli todella antoisa, monipuolinen ja sisälsi paljon tutustumisia alan paikkoihin, joita pidin tärkeinä. Leirin järjestäminen oli ikimuistoinen kokemus hyvällä porukalla. Lisäksi meillä oli huippu-opettajat. Mahtavia persoonia jokainen ja lisäksi omasivat vahvan ammattitaidon ja monipuolisen tiedon alasta. Koen että sain parhaan mahdollisen koulutuksen alalle ja siitä innostuneena jatkoin lähihoitaja-opintoihin, jotta jatkossa vielä työtehtäväkenttä voisi olla laajempi. Opisto on viihtyisä paikka opiskella ja ihmiset mahtavia. Suosittelen lämpimästi!

 

Kirsi Moilanen

bottom of page