HENKILÖKOHTAISEN AVUN KOULUTUS

Henkilökohtaisen avustajan työnantajana toimii hänet palkannut vammainen henkilö, yritys tai yhteisö. Henkilökohtainen avustaja avustaa vammaista henkilöä kotona ja kodin ulkopuolella: päivittäisissä toimissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa tai sosiaalisen vuorovaikutusten ylläpitämisessä. Avustajan työn tarkoitus on auttaa vammaista henkilöä toteuttamaan omia valintojaan elämässään eli tukea vammaisen ihmisen itsemääräämisoikeuden toteutumista.

Koulutuksen antaa valmiudet toimia henkilökohtaisen avun tehtävissä ja ymmärtää alan keskeiset periaatteet. Koulutuksen suorittanut henkilö osaa toimia niiden mukaan työssään vammaisen ihmisen itsenäisen elämän mahdollistajana. Koulutuksen aikana suoritetaan SPR:n EA1-kortti, mielenterveyden EA1 (MTEA1) ja EA2 (MTEA2) -koulutus ja hygieniaosaamiskortti.

MONIMUOTOINEN KOULUTUS (25 ov)

Kouvolan keskustassa 15.4.2020 - 4.12.2020

 

Haku 13.4.2020 mennessä.

 

PAIKKA

Kouvolan keskusta, Porukkatalo, Savonkatu 23, 1 krs.

 

Koulutus suoritetaan monimuoto-opiskeluna työn ohella Kouvolan keskustassa. Koulutus sisältää teoriaopetusta (yksi arkipäivä viikossa, klo 9 - 14:45 välillä), työssä opppimista ja itsenäistä opiskelua. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. 

Koulutus on tarkoitettu henkilökohtaisena avustajana tai muussa avustustyyppisessä työssä toimiville henkilöille. Työ voi olla myös esim. palkatonta työssäoppimista, työkokeilua tai vapaaehtoistyötä. Työn osuus on noin 18 tuntia viikossa.

 

Koulutuksen laajuus on 25 opintoviikkoa. Lähiopetuspäiviä on yhteensä 25 päivää. Kesällä koulutuksesta on tauko. Koulutuksen aikana suoritetaan SPR:n EA1 -koulutus, mielenterveyden ensiapu I ja II (MTEA I JA II) ja hygieniapassi.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:

1. Henkilökohtainen avustajajärjestelmä ja työlainsäädäntö

2. Kehityspsykologia

3. Terveydenhuolto

4. Vammat ja sairaudet

5. Perushoito

6. Esteettömyys

7. Erikoisruokavalioiden perusteet

8. Kodinhoito

9. Hygieniaosaaminen

10. Mielenterveyden ensiapu I ja II

11. Ensiapu (EA1) ja kotipaloturvallisuuden perusteet

12. Työsuojelu

13. Vuorovaikutustaidot

OPINTOMAKSUT

Koulutuksen hinta on 300 euroa. Kirjautumismaksu 50 euroa. Koulutus maksetaan kahdessa osassa.

 

LISÄTIETOJA

Maritta Mörk-Huttunen 044 739 4394 tai 

maritta.mork-huttunen@valkealanopisto.fi

Hae koulutukseen täältä!

HENKILÖKOHTAINEN APU (27 OV)

päivämuotoisena 27.8.2020 - 1.4.2021

Valkealan opistolla

Kysy opiskelupaikkoja suoraan ryhmänohjaajalta:

Maritta Mörk-Huttunen 044 739 4394

TYÖTÄ LASTEN, NUORTEN, AIKUISTEN TAI IKÄIHMISTEN PARISSA

Henkilökohtainen avustaja avustaa vammaista henkilöä kotona ja kodin ulkopuolella mm. päivittäisissä toiminnoissa, asioinnissa, harrastuksissa ja työssä.

KOULUTUKSEN TOTEUTUS

Henkilökohtainen apu -koulutuksen laajuus on 25 opintoviikkoa. Koulutus suoritetaan päiväopiskeluna.Koulutus sisältää teoriaopetusta, työssä oppimista (10 viikkoa) ja itsenäistä opiskelua.  Opiskelijalle laaditaan oma henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Koulutus koostuu mm. seuraavista teemoista:

- Vuorovaikutustaidot

- Henkilökohtainen avustajajärjestelmän tuntemus ja siihen liittyvä työlainsäädäntö

- Terveydenhuolto

- Kehityspsykologia

- Vammaisuus

- Esteettömyys

- Työsuojelu

- Ergonomia

- Työkyvyn ylläpito

- Erikoisruokavaliot

- Kodinhoito

- Perushoito

- Kotipaloturvallisuus

Koulutuksen aikana opiskelija suorittaa myös hygieniapassin, ensiapu 1 -kortin ja mielenterveyden ensiapukoulutuksen (MTEA1).

KOULUTUKSEN PÄÄSYVAATIMUKSET JA KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN

Avustamis-, hoito-, kasvatus- tai ohjauskokemus työn tai harrastusten kautta katsotaan eduksi. Hakijat kutsutaan valintakokeeseen. Maahanmuuttajataustaiset hakijat osallistuvat lisäksi kielikokeeseen. Varauduthan ottamaan mukaan todistuksesi aiemmista koulutuksistasi ja mahdollisista työkokemuksista.

 

KOULUTUKSEN KUSTANNUKSET

Koulutuksen kustannukset: kirjautumismaksu 50 euroa. Opiskelumaksu on 25 €/viikko (maksetaan vain teoriaopiskelun ajalta). Asuminen (2 hh) 25 € euroa/viikko. Lounas tai päivällinen 5 € ja iltapäiväkahvi 1 €. Opistolle on linja-autoyhteys Kouvolan matkakeskuksesta.

LISÄTIETOJA

Maritta Mörk-Huttunen, 044 739 4394, maritta.mörk-huttunen@valkealanopisto.fi

tai opiston toimisto 05 341 4600, toimisto@valkealanopisto.fi

Kaipasin oppia taas jotain uutta yrittäjä-vuosien jälkeen. Tein satunnaisesti avustajan töitä asiakkaalleni toisella paikkakunnalla. Asiakkaani kannustuksesta otin selvää Avustaja-koulutuksista ja ilokseni sellainen järjestettiin kotipaikkakunnallani. Tarvittiin vielä ystävä tsemppaamaan ilmoittautumaan mukaan ja niin huomasin olevani mukana koulutuksessa.
Se oli yksi elämäni parhaita päätöksiä. Koulutus oli todella antoisa, monipuolinen ja sisälsi paljon tutustumisia alan paikkoihin, joita pidin tärkeinä. Leirin järjestäminen oli ikimuistoinen kokemus hyvällä porukalla. Lisäksi meillä oli huippu-opettajat. Mahtavia persoonia jokainen ja lisäksi omasivat vahvan ammattitaidon ja monipuolisen tiedon alasta. Koen että sain parhaan mahdollisen koulutuksen alalle ja siitä innostuneena jatkoin lähihoitaja-opintoihin, jotta jatkossa vielä työtehtäväkenttä voisi olla laajempi. Opisto on viihtyisä paikka opiskella ja ihmiset mahtavia. Suosittelen lämpimästi!

 

Kirsi Moilanen

 

Valkealan opisto

Kansanopistontie 53

47830 HASULA

p. 05 341 4600

toimisto@valkealanopisto.fi