top of page

 

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN KOULUTUS MAAHANMUUTTAJILLE

29.8.2016 – 13.1.2017

 

 

Henkilökohtaisen avustajan työnantajana toimii hänet palkannut vammainen henkilö. Henkilökohtainen avustaja avustaa vaikeavammaista henkilöä kotona ja kodin ulkopuolella: päivittäisissä toimissa (työssä, askareissa ja harrastuksissa), yhteiskunnallisessa osallistumisessa tai sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä. Henkilökohtaisen avustajan työn tarkoitus on auttaa vaikeavammaista henkilöä toteuttamaan omia valintojaan elämässään eli tukea vammaisen ihmisen itsemääräämisoikeuden toteutumista.

 

Koulutuksen suorittamisen tavoitteena on antaa henkilölle valmiudet toimia henkilökohtaisen avustajan tehtävissä. Koulutuksen suorittanut henkilökohtainen avustaja ymmärtää henkilökohtaisen avustajan työn eettiset periaatteet ja osaa toimia niiden mukaan työssään vammaisen ihmisen itsenäisen elämän mahdollistajana. Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniapassi ja ensiapukurssi.

 

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

 

Koulutuksen laajuus on 17 ov.Koulutukseen sisältyy ammatillisten aineiden lisäksi mm. suomen kielen opiskelua sekä työharjoittelu. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Opistolle on linja-autoyhteys Kouvolan matkakeskuksesta.

 

 

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN:

 

29.8.2016 alkavaan koulutukseen voit hakea 5.8.2016 asti. Jokainen hakija haastatellaan.

 

 

OPINTOMAKSUT

 

Kirjautumismaksu 50€. Opiskelumaksu 25€/vko. Asuminen (2 hh) 25€/viikko. Lounas tai päivällinen 5€/kerta. Opistolle on linja-autoyhteys Kouvolan matkakeskuksesta.

 

 

LISÄTIETOJA

 

Maritta Mörk-Huttunen p. 044 739 4394, maritta.mork-huttunen@valkealanopisto.fi tai 05 341 4600, toimisto@valkealanopisto.fi 

 

 

 

 

bottom of page