EVÄITÄ ELÄMÄÄN -ERITYISLINJA

31.8.2020 - 28.5.2021

Peruskoulun jälkeinen opiskelutaitoja vahvistava sekä itsenäistymistä ja arjenhallintaa tukeva koulutus
KENELLE
Eväitä elämään -linja on tarkoitettu sekä kehitysvammaisille että yksilöllistettyä opetussuunnitelmaa noudattaville 16-20 -vuotiaille nuorille. 
 
KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
Linjalla voi opiskella yhden tai useamman vuoden opiskelijan yksilöllisten oppimistavoitteiden mukaisesti. Opiskelua on noin 30 tuntia viikossa, maanantaista perjantaihin. 
Koulutuksen tavoitteena on oman persoonallisen kehityksen tukeminen. Lähtökohtana ovat opiskelijan yksilölliset tarpeet, toiveet, vahvuudet sekä tulevaisuuden suunnitelmat. Jatko-opintoihin valmentautumista tuetaan muun muassa TET-jaksolla. Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma henkilökohtainen oppimissuunnitelma. Opiskelijan on mahdollista suorittaa opintoja myös perusopetuksen ryhmässä esimerkiksi perusopetuksen numeroita korottaen.
 
Luontopainotteisuus sekä eläinavusteisuus näkyvät koulutuksen sisällöissä. 
Opiskelijan tukena ovat ryhmänohjaaja, erityisopettaja, opinto-ohjaaja, aineenopettajat, terveydenhoitaja, opiskelijahuoltaja, iltatoiminnan ohjaaja sekä muu opiston henkilöstö.
KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN
Hae koulutukseen 2.8.2020 mennessä täältä.
OPINTOMAKSUT
Viikkomaksu on 150 euroa, johon sisältyy (ma-pe) opetus, oppimismateriaalit, tuettu asuminen, ateriat (täysihoito) sekä ohjattu vapaa-aika. Tukea opiskeluun voi hakea omalta kotikunnalta. Opintotuki yli 17-vuotiaille. 
ASUMINEN JA VAPAA-AIKA OPISTOLLA
Opiskelija asuu turvallisesti ja ohjatusti opistolla, jossa harjoitellaan asumisvalmiuksia sekä itsenäistymistä. Vapaa-aika sujuu turvallisesti esimerkiksi harrastaen tai ulkoillen ohjaajan kanssa. 
Ota rohkeasti yhteyttä ryhmänohjaajaan ja tule tutustumaan!
YHTEYSTIEDOT
 
Ryhmänohjaaja Maritta Mörk-Huttunen
p. 044 739 4394 tai
maritta.mork-huttunen@valkealanopisto.fi
 
 

 

Valkealan opisto

Kansanopistontie 53

47830 HASULA

p. 05 341 4600

toimisto@valkealanopisto.fi